Rychlý piškotový dort s jogurtem a mascarpone - postup přípravy
Pokud potřebujete upéct něco sladkého, ale nemáte čas na náročnější cukrářské kreace, tento recept je pro vás to pravé. Příprava se vším všudy zabere 30 minut a pak stačí jen počkat, než se dortík vychladí v lednici.
Na těsto
Na krém
Rozklepněte vejce a oddělte bílky a žloutky. Z bílků začněte šlehat sníh, přičemž během šlehání do nich zašlehejte cukr a špetku soli. Až bude sníh hotov, zašlehejte do něho žloutky. Pak přidejte mouku a promíchejte, ale zlehka, aby vše zůstalo nadýchané. Nalijte těsto na plech o rozměrech 40×30 centimetrů vyložený pečicím papírem a rozprostřete ho stěrkou. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte piškot zhruba 15 minut.
Do mísy dejte jogurt, moučkový cukr a mascarpone a vyšlehejte hladký krém. Z vychladlého korpusu odstraňte pečicí papír, poté zarovnejte jeho okraje nožem a rozkrojte ho na čtvrtiny. Ty pak podélně ještě rozpulte na 2 tenounké plátky. Odkrojené okraje rozmixujte na jemnou drť.
Položte dva pláty vedle sebe a potřete je čtvrtinou krému, pak dejte navrch další dva pláty, potřete je krémem a takto pokračujte po vrstvách. Poslední dva pláty těsta potřete zbytkem krému a rozprostřete ho i po bocích korpusu. Rozdrobenou drť nasypejte navrch dezertu a nalepte na jeho boky, vrch ještě posypejte strouhaným kokosem a dejte dezert na hodinu do lednice.