Rychlý zelný salát s majonézou - postup přípravy
Pokud hledáte recept na rychlý zelný salát, pak rozhodně vyzkoušejte tento, který je doplněný o majonézu. Výborně chutná samotný, ale můžete po použít jako přílohu k masu.
Ingredience
Nejprve nakrájejte nebo nastrouhejte zelí na jemné proužky. Česnek oloupejte a nasekejte najemno, případně ho prolisujte. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno.
Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na malé kostičky. Nakládané okurky nakrájejte na menší kousky. Vše poté přendejte do mísy k zelí.
Do mísy přidejte majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přisypte sůl a pepř dle chuti a vše velmi dobře promíchejte.
Salát nechte několik minut odpočinout, aby se chutě lépe propojily. Podávejte jako přílohu k obědu či večeři, nebo ho můžete vychutnat i samotný.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch