Rychlý zimní zelný salát s česnekem - postup přípravy
Připravte si snadný zimní salát z červeného zelí s česnekem, který budete mít hotový doslova za pár minut, navíc vám vydrží v lednici čerstvý až 1 týden. Vhodný je jako příloha k masům, avšak i samotný nebo s čerstvým pečivem bude chutnat skvěle.
Ingredience
Červené zelí omyjte a poté ho nastrouhejte na hrubém struhadle nebo ho nakrájejte na malé kousky. Přendejte ho do mísy a přidejte do něj prolisovaný česnek.
Do mísy přidejte cukr, ocet a olej. Poté salát dochuťte solí a mletým černým pepřem. Pečlivě ho promíchejte a přendejte ho do lednice.
Po 2 hodinách salát vyjměte z lednice a můžete ho servírovat. Podávat ho můžete s pečeným či grilovaným masem, samotný nebo s čerstvým pečivem.
Tip: Vyzkoušejte kombinaci zelného salátu a rozpečeného kozího sýru. Před vložením do trouby ho lehce pokapejte medem a posypte ho drcenými vlašskými ořechy.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch