Rýžové placičky se zeleninou a česnekem - postup přípravy
Hledáte-li inspiraci pro přípravu rychlého a lehkého jídla, které je navíc výživné, vyzkoušejte tento recept. Výhodou rýžových placiček je, že je připravíte jednoduše a skvěle chutnají i zastudena.
Základ
Těsto na obalení
Rýži uvařte v osolené vodě – potrvá to přibližně 20 minut. Zatím si připravte těsto na rýžové placičky. Brambory oloupejte, nakrájejte je na větší kusy, zalijte je studenou osolenou vodou a vařte je 20–25 minut.
Na pánvi rozehřejte sádlo a orestujte na něm na proužky nakrájenou cibuli s mrkví. Pánev přikryjte pokličkou a zeleninu smažte přibližně 10 minut. Uvařené brambory sceďte a šťouchadlem rozdrťte.
Přidejte k nim uvařenou rýži, cibuli s mrkví, prolisovaný česnek, sůl, pepř, červenou papriku a petrželku. Ingredience důkladně promíchejte a vytvořte těsto, z kterého vytvářejte placičky o průměru 7 cm.
V míse rozšlehejte vejce a smíchejte je s kefírem, moukou, solí, jedlou sodou a placičky v tomto těstíčku obalte. Všechny pak smažte na oleji 3 minuty z každé strany, dozlatova.
Tip: Usmažené placičky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK