Rýžový pilaf s kuřecími stehny a salátem - postup přípravy
Jako skvělý hlavní chod si můžete v troubě připravit rýžový pilaf s kuřecími stehny. Jídlo je pak vynikající se zeleninovým salátem se sýrem feta.
Na kuře
Na pilaf
Na salát
Kuře dejte do mísy. Přidejte olej, sůl, pepř, sladkou papriku a vše promíchejte, aby se maso důkladně obalilo kořením. Pak stehna vezměte a konce jejich kostí protáhněte skrze mřížku trouby tak, aby v ní držela. Mřížku pak umístěte na horní příčky v troubě.
Rýži nasypejte do hrnce, přilijte k ní vodu a 5 minut vše povařte. Poté rýži vyklopte na plech z trouby, přidejte na proužky krájenou červenou papriku a žampiony a zalijte vše smetanou na vaření. Do kuřecího vývaru dejte sůl, pepř a kurkumu, zamíchejte a nalijte směs na rýži. Zasuňte plech do trouby pod kuře a pečte na 180 °C zhruba 40 minut.
Během pečení si nakrájejte ledový salát, žlutou papriku, červenou cibuli na proužky, salátovou okurku a cherry rajčata. Všechny suroviny dejte do mísy. Přidejte olivy a na kostičky nakrájený sýr feta.
Do skleničky s víčkem nalijte olej a citronovou šťávu. Obojí osolte, opepřete a prolisujte do skleničky česnek. Skleničku zavřete víčkem a dobře protřepejte. Nalijte zálivku na salát a promíchejte. Hotový salát podávejte spolu s pilafem a kuřetem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.