Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šalamounova rychlá buchta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Šalamounova rychlá buchta - postup přípravy

Šalamounova rychlá buchta podle receptu od paní Vladimíry Bosákové je jednoduchý recept na výtečný dezert, kterého nikdy nezůstane ani kousek nazbyt.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience (1 hrnek = 250 ml)

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Vodu spolu s cukrem, máslem a kakaem lehce zahřívejte ve větším hrnci, dokud se směs nespojí. Zahřívejte ji ale pozvolna, nesmí se vařit. Ze směsi posléze odeberte 3/4 hrnku, který dolijte rumem.

2. KROK

Do zbytku již odstavené směsi dosypejte mouku, kypřicí prášek do pečiva a přidejte vejce. Vše důkladně promíchejte. Těsto poté nalijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech.

3. KROK

Buchtu pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 45 minut. Ihned po vyndání z trouby ji polijte odebranou směsí s rumem a posypejte ji kokosem.  

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů