Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát z řepy s jarní cibulkou a česnekem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Salát z řepy s jarní cibulkou a česnekem - postup přípravy

Vyzkoušejte jednoduchý a chutný salát z řepy. Hodí se k podávání ve všední dny, ale také se bude skvěle vyjímat na slavnostní tabuli.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do vroucí vody ponořte omytou červenou řepu a uvařte ji do změknutí. Poté ji nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z ní přebytečnou šťávu.

Poznámka: Menší řepy stačí vařit přibližně 1 hodinu. Větší řepy budou potřebovat až 3 hodiny.

2. KROK

Uvařte také vejce natvrdo – potrvá to 10  minut. Poté je z vody vyjměte, nechte vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na kostičky.

3. KROK

K vymačkané řepě nastrouhejte sýr dle vlastní chuti a přidejte také nakrájená vejce. Následně nakrájejte oloupaný česnek najemno a přimíchejte ho do směsi k řepě. Salát opepřete, osolte a vmíchejte do něj majonézu. 

4. KROK

Tip: Salát můžete servírovat posypaný omytou a nakrájenou jarní cibulkou. Chutná skvěle jako příloha k masu, ale také jen tak, s oblíbeným pečivem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů