Sametově rudý dort Red Velvet - postup přípravy
Určitě váháte, co připravit svému milovanému u příležitosti svátku zamilovaných a vyjádřit tak své nejniternější emoce. Jednoznačnou volbou je dort Red Velvet, který patří ve Spojených státech mezi nejoblíbenější už více než sto let. Nyní jej můžete své lásce upéct i vy, stačí jen vědět, jak na to!
Těsto
Krém
Jeho domovem je newyorský hotel Waldorf Astoria a stejně luxusně s červeně sametovým nádechem může být podáván i u vás doma. Stačí si předehřát troubu na 180 °C a pustit se do práce! V misce smíchejte mléko s jogurtem a přidejte ocet. Míchejte a přidejte odměřenou jedlou sodu a potravinářské barvivo, ideálně tekuté nebo v gelu. Promíchejte a nechte alespoň 10 minut odpočívat stranou, aby se prolnuly chutě a směs získala konstantní sytou červenou barvu. Na povrchu se objeví malé bublinky.
Do větší mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a následně i kakao, směs osolte. Sypkou směs dobře promíchejte. Do další misky nasypejte cukr a přilijte olej, do směsi rozklepněte vejce, přidejte vanilkovou esenci a mixujte za pomoci ručního mixéru po dobu 30 vteřin. Pokračujte v mixování, zatímco postupně přidáváte sypkou směs z druhé misky a také směs s barvivem.
Hotové těsto vylijte do dvou stejně velkých forem vymazaných máslem a vysypaných hrubou moukou. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–40 minut. Po vyjmutí těsto srovnejte nožem a vyřízněte srdce podle vytvořené papírové předlohy. Odříznuté těsto rozdrolte.
V misce rozmixujte přísady na krém. Směsí potřete vrchní část spodního těsta a na něj nalepte druhou. Potřete i zbytek dortu včetně stran a posypejte připravenou drobenkou ze zbytku korpusu. Po vychlazení můžete podávat.