Samsa s mletým masem a bylinkami - postup přípravy
Samsa je snadné, chutné a křupavé pečivo plněné mletým masem, kořením a bylinkami. Výhodou receptu je, že můžete náplň měnit na základě vlastních chutí.
Těsto
Náplň
Na pomazání
V míse smíchejte mouku s cukrem a droždím. Ingredience zamíchejte a přidejte k nim mléko, vodu, sůl a olej. Uhněťte hladké těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout na teplém místě 1 hodinu.
Zatím smíchejte mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, solí, kmínem a mletou sladkou paprikou. Do vedlejších misek si nachystejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nasekané bylinky.
Těsto následně rozdělte na pět stejných částí, z nichž vytvořte malé bochánky. Zatímco budete pracovat s jedním bochánkem, ty ostatní mějte pod potravinovou fólií.
Z každého bochánku vyválejte placku, kterou pomažte lžičkou másla a udělejte v ní řez vedoucí od středu k okraji, jaký můžete vidět ve videu níže. Poté placky pokryjte masovou směsí a posypte bylinkami a jarní cibulkou.
Placky zabalte a okraje přimáčkněte prsty k sobě, aby se těsto slepilo. Naplněné těsto odkládejte na plech vyložený pečicím papírem a jeho povrch potřete rozšlehaným vaječným žloutkem.
Samsy pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Tip: Chcete-li, aby byl pokrm zajímavější, můžete těsto před pečením posypat sezamovými semínky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Секреты Узбекской кухни