Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Samsa s mletým masem a bylinkami

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Samsa s mletým masem a bylinkami - postup přípravy

Samsa je snadné, chutné a křupavé pečivo plněné mletým masem, kořením a bylinkami. Výhodou receptu je, že můžete náplň měnit na základě vlastních chutí.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Těsto

Náplň

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mouku s cukrem a droždím. Ingredience zamíchejte a přidejte k nim mléko, vodu, sůl a olej. Uhněťte hladké těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout na teplém místě 1 hodinu. 

2. KROK

Zatím smíchejte mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, solí, kmínem a mletou sladkou paprikou. Do vedlejších misek si nachystejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nasekané bylinky. 

3. KROK

Těsto následně rozdělte na pět stejných částí, z nichž vytvořte malé bochánky. Zatímco budete pracovat s jedním bochánkem, ty ostatní mějte pod potravinovou fólií. 

4. KROK

Z každého bochánku vyválejte placku, kterou pomažte lžičkou másla a udělejte v ní řez vedoucí od středu k okraji, jaký můžete vidět ve videu níže. Poté placky pokryjte masovou směsí a posypte bylinkami a jarní cibulkou. 

5. KROK

Placky zabalte a okraje přimáčkněte prsty k sobě, aby se těsto slepilo. Naplněné těsto odkládejte na plech vyložený pečicím papírem a jeho povrch potřete rozšlehaným vaječným žloutkem. 

6. KROK

Samsy pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. 

Tip: Chcete-li, aby byl pokrm zajímavější, můžete těsto před pečením posypat sezamovými semínky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů