Sedlácká bramborová placka s cibulí a sýrem - postup přípravy
Nemusíte utratit majlant, abyste se dobře najedli. Připravte si jednoduchý, ale chutný oběd nebo rychlou večeři ve formě sedlácké bramborové placky. K vaření budete potřebovat jen pár základních surovin, na kterých si skutečně pochutnáte.
Ingredience
Brambory oloupejte a nastrouhejte je nahrubo. Pomocí rukou z nastrouhaných brambor vymačkejte přebytečnou vodu a brambory vložte do mísy.
Oloupejte a nakrájejte cibuli na měsíčky, vložte ji do rozpáleného oleje v pánvi a smažte ji na mírném oleji. Omyjte a nakrájejte na proužky také papriku, z které jste předem odstranili semeník. Papriku přidejte k cibuli do pánve a ingredience promíchejte.
Směs v pánvi osolte, chvíli ji ještě smažte a poté pánev sundejte z tepla. V jiné míse rozšlehejte vejce a vlijte je do brambor. Ingredience zamíchejte a ochuťte pepřem, tymiánem, solí a nakonec přidejte do bramborové směsi mouku.
Vše zamíchejte, aby se ingredience důkladně propojily.
Tip: Pokud budete chtít recept obměnit, můžete místo tymiánu použít majoránku.
Nyní nastrouhejte nahrubo sýr a dejte znovu rozehřát pánev s olejem. Na pánev rovnoměrně rozprostřete polovinu bramborové směsi a zarovnejte ji. Povrch sedlácké bramborové placky posypte nastrouhaným sýrem a zeleninou, na kterou položte zbylou část bramborové směsi.
Placku smažte do hněda – potrvá to 3–5 minut, poté ji otočte a osmažte i z druhé strany.
Tip: Placku podávejte teplou, nakrájenou na trojúhelníky. Pochutnáte si na ní ale také zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gözde Yemek Tarifleri