Sekaná roláda se sýrem a slaninou - postup přípravy
Díky tomuto postupu získáte úžasně šťavnatou sekanou roládu s křupavou kůrkou ze slaniny. Lahodný masový pokrm je vhodný k podávání ve všední den, ale oslníte jím také na slavnostech.
Ingredience
Cibuli oloupejte, pomelte ji v robotu a přidejte do mísy s mletým masem. Do směsi přimíchejte koření na mleté maso, mletý česnek, sůl a přidejte jedno vejce. Všechny ingredience zamíchejte.
Do směsi přimíchejte také strouhanku a maso rozprostřete na potravinovou fólii tak, abyste vytvořili plát ve tvaru obdélníku. Na něj položte plátky šunky a na ně plátky sýra. Masový plát zarolujte a vytvořte roládu.
Roládu bez fólie vložte do pekáče, jehož dno a okraje jste vyložili plátky slaniny, které ohněte přes roládu tak, abyste ji do nich celou zabalili. Pekáč vložte do předehřáté trouby na 200 °C a maso pečte po dobu 60 minut.
Tip: Upečenou sekanou roládu podávejte nakrájenou na kousky. Servírovat ji můžete s koprem a ředkvičkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Простой рецепт