Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sekaná roláda se zeleninou, vejcem a slaninou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Sekaná roláda se zeleninou, vejcem a slaninou - postup přípravy

Sekaná pečeně je oblíbená ve všech možných variantách. Paní Lenka Sedláčková se s námi podělila o svůj oblíbený recept na sekanou roládu plněnou okurkami, mrkví a vejcem na tvrdo.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

K naplnění

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Rohlíky či housky natrhejte na menší kousky a zalijte je mlékem. Nechte je nasáknout, aby změkly. Mezitím oloupejte česnek a cibuli, kterou nakrájejte na čtvrtinky. V hrnci s jemně osolenou nechte povařit mrkev, aby téměř změkla. Vajíčka uvařte natvrdo, nechte je vychladnout a oloupejte skořápku.

2. KROK

Vepřovou plec nakrájejte na menší kousky a umelte ji v mlýnku či elektrickém sekáčku spolu s namočeným pečivem, česnekem a cibulí. Přidejte sůl, majoránku, vejce, trochu strouhanky a hrubé mouky a vytvořte homogenní masovou hmotu.

3. KROK

Připravte si velký, nejlépe dvojitý, kus alobalu, na nějž rozprostřete připravenou masovou směs do rovnoměrné vrstvy. Tu po celé ploše potřete trochou plnotučné hořčice a do středu vyskládejte uvařenou mrkev, okurky a mrkev, které podle potřeby podélně rozkrojte, a mezi ně položte v řadě uvařená vajíčka. Přidejte špalíčky celé anglické slaniny, anebo do roličky smotané plátky, a vše s pomocí alobalu srolujte.

4. KROK

Roládu uzavřete do alobalového balíčku, položte ji na plech pokrytý pečicím papírem a vložte ji do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct asi 60 minut. Nakonec rozevřete alobal a pokračujte v pečení dalších 20 minut, dokud roláda na povrchu krásně nezezlátne.

5. KROK

Po dopečení nechte sekanou 5 minut odpočinout, nakrájejte ji na plátky a podávejte s bramborovou kaší, kterou polijte trochou výpeku ze dna alobalového balíčku.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů