Sekaná roláda se zeleninou, vejcem a slaninou - postup přípravy
Sekaná pečeně je oblíbená ve všech možných variantách. Paní Lenka Sedláčková se s námi podělila o svůj oblíbený recept na sekanou roládu plněnou okurkami, mrkví a vejcem na tvrdo.
Ingredience
K naplnění
Rohlíky či housky natrhejte na menší kousky a zalijte je mlékem. Nechte je nasáknout, aby změkly. Mezitím oloupejte česnek a cibuli, kterou nakrájejte na čtvrtinky. V hrnci s jemně osolenou nechte povařit mrkev, aby téměř změkla. Vajíčka uvařte natvrdo, nechte je vychladnout a oloupejte skořápku.
Vepřovou plec nakrájejte na menší kousky a umelte ji v mlýnku či elektrickém sekáčku spolu s namočeným pečivem, česnekem a cibulí. Přidejte sůl, majoránku, vejce, trochu strouhanky a hrubé mouky a vytvořte homogenní masovou hmotu.
Připravte si velký, nejlépe dvojitý, kus alobalu, na nějž rozprostřete připravenou masovou směs do rovnoměrné vrstvy. Tu po celé ploše potřete trochou plnotučné hořčice a do středu vyskládejte uvařenou mrkev, okurky a mrkev, které podle potřeby podélně rozkrojte, a mezi ně položte v řadě uvařená vajíčka. Přidejte špalíčky celé anglické slaniny, anebo do roličky smotané plátky, a vše s pomocí alobalu srolujte.
Roládu uzavřete do alobalového balíčku, položte ji na plech pokrytý pečicím papírem a vložte ji do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct asi 60 minut. Nakonec rozevřete alobal a pokračujte v pečení dalších 20 minut, dokud roláda na povrchu krásně nezezlátne.
Po dopečení nechte sekanou 5 minut odpočinout, nakrájejte ji na plátky a podávejte s bramborovou kaší, kterou polijte trochou výpeku ze dna alobalového balíčku.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.