Sekaná se šunkou, sýrem a vejci - postup přípravy
Už vás nudí klasická sekaná? Potom pro vás máme velmi kreativní recept, díky kterému připravíte opravdovou lahůdku. Mleté maso dokonale vynikne se šunkou, smetanovým sýrem a vejci. Vyzkoušejte tento pokrm a budete unesení!
Ingredience
Začněte tím, že si najemno nakrájíte loupanou cibuli a v míse ji promícháte spolu s mletým masem a lisovanými česnekovými stroužky. Také nezapomeňte přidat sůl, mletý pepř, dvě vejce a strouhanku. Ze všech surovin vypracujte homogenní masové těsto.
Kompletace netradiční sekané a její pečení v troubě
Z hotového masového těsta vytvarujte šišku (sekanou) anebo mleté maso naneste do formy na srnčí hřbet. Do povrchu masa zatlačte menší sklenici a důlek vystelte nejprve šunkou.
Pak do něj naneste smetanový sýr a ten překryjte tím tvrdým plátkovým. Nakonec ještě rozklepněte na sýr tři vajíčka, mírně posolte a dejte zapékat do trouby na cca 45 minut při teplotě 180 °C.
Servírování netradiční sekané se šunkou, smetanovým sýrem a vejci
Upečenou masovou sekanou se šunkou, smetanovým sýrem a vejci vyjměte z trouby, nechte mírně zchladnout a podávejte třeba s bramborovou kaší, vařeným bramborem anebo s čerstvým pečivem typu chléb, bageta, rohlík a podobně.
Hodit se bude k porci i čerstvá zelenina či ta nakládaná. Ochutit sekanou je možné taktéž studenými omáčkami (např. sladký a pálivý kečup, hořčice, tatarka). Přejeme vám dobrou chuť!