Silvestrovský salát s kuřecím masem - postup přípravy
S blížícím se Silvestrem jistě uvažujete nad tím, jaké dobroty si k jídlu připravíte. Inspirovat se můžete například tímto silvestrovským salátkem s kuřecím masem, který nadchne celou vaši rodinu a případně i přátele. Věřte, že se po něm jenom zapráší, je prostě skvostný.
Ingredience
Nejprve si uvařte vejce natvrdo. Pak je nechte vychladnout a oloupejte. Kuřecí prsa si poté nakrájejte na kostičky a orestujte je dozlatova na troše slunečnicového oleje. Nakonec maso přikryjte poklicí a duste pár minut. Až se uvolní tekutina, přisypte i sůl a pepř. Opečená kuřecí prsíčka posléze odstavte z plotny.
Nyní se pusťte do přípravy zeleniny. Brambory si uvařte na loupačku v mírně osolené vodě do měkka. To samé učiňte i s mrkví. Oba druhy zeleniny po vychladnutí očistěte od slupky a nakrájejte na menší kostičky. Vše umístěte do velké mísy a přidejte i kousky vařených vajíček, najemno nasekanou jarní cibulku, okurku, kuřecí maso, konzervovaný hrášek a zakápněte majonézou. Suroviny pečlivě promíchejte vařečkou. Salát lze ještě dle potřeby dochutit solí a pepřem.
Před podáváním nechte salát vychladit alespoň hodinu v lednici. Servírujte například s čerstvou bagetkou, nebo houskou a rohlíkem. Hosté se budou moci po tomto skvělém pokrmu utlouct. Recept lze podle preferencí samozřejmě doupravit. Místo hrášku je možné použít například sterilovanou kukuřici nebo papriku. Perfektní budou v salátu i čerstvé bylinky jako petržel nebo pažitka. Přejeme vám dobrou chuť.