Sladkokyselý zelný salát s octem - postup přípravy
Nelekejte se slova ocet v názvu. Naopak, právě tato ingredience dodává jeho chuti šmrnc. Připravte si pokrm, který můžete jíst samotný, ale také ho podávat jako přílohu k masu. Nachystáte ho za 5 minut.
Ingredience
Zelí omyjte, nakrájejte ho na tenké proužky, které vložte do mísy. Přidejte k němu na proužky nastrouhanou oloupanou mrkev, ingredience posolte a promíchejte. Zeleninu nechte 15 minut odpočívat.
Poznámka: Díky soli suroviny zkřehnou a salát tak bude jemnější.
Následně do salátu vmíchejte cukr s octem, který nechte působit 5 minut a poté vše zalijte rostlinným olejem. Suroviny znovu promíchejte a můžete podávat.
Tip: Salát se skvěle hodí jako lehká večeře, ale můžete ho servírovat také jako osvěžující přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natalia jetel recepty