Slané buchty se sýrovou náplní - postup přípravy
Až vyzkoušíte domácí slané buchty plněné sýrem a petrželkou, zcela jistě přestanete kupovat ty v supermarketu. Pečivo se dokonale hodí nejen k večeři, ale také třeba ke snídani s uzeninou a různými pomazánkami.
Ingredience
Začněte nejprve přípravou těsta. Do mísy vložte bílý jogurt a smíchejte ho s vodou, slunečnicovým olejem, vaječným bílkem, citronovou šťávou, solí, krupicovým cukrem, kypřícím práškem, rozpuštěným zchladlým máslem a prosátou hladkou moukou.
Ze všech surovin byste měli vypracovat vláčné homogenní těsto polotuhé konzistence. To přikryjte utěrkou v míse a nechte odpočinout v lednici asi deset minut.
Tvoření slaných buchet a jejich pečení
Nyní si těsto vyjměte z mísy na pomoučený vál a vyválejte z něj jakýsi válec. Ten rozdělte na několik stejně velkých kousků. Z každého z nich vytvořte placku, kterou plňte rozmělněným přírodním sýrem a nasekanou čerstvou petrželkou.
Těsto dobře utěsněte a jednotlivé kousky vyskládejte na plech s pečícím papírem. Dále povrch pomažte vyšlehaným vaječným žloutkem a posypejte dle libosti sezamovými semínky. Pečte slané buchty v troubě asi dvacet minut při teplotě 180 °C.
Servírování slaných buchet se sýrem
Upečené slané buchty vyjměte z trouby, nechte zcela zchladnout a poté podávejte buď samotné nebo třeba s oblíbeným salámem a plátkovým sýrem. Možné je pečivo rozkrojit a pomazat i taveným sýrem, máslem nebo jinou pomazánkou. Přejeme vám dobrou chuť.