Slané minidortíky se 3 druhy náplní - postup přípravy
Tyto slané minidortíky by na vaší velikonoční tabuli rozhodně neměly chybět. Zdobí je hned 3 druhy rozmanitých a velmi chutných náplní, z kterých si vybere každý.
Základ
Olivová náplň
Houbová náplň
Sýrová náplň
Listové těsto rozprostřete na rovný povrch, jemně ho vyválejte a vykrojte z něj kolečka o průměru cca 5,5 cm.
Tip: Pokud nemáte vykrajovátko, můžete k vykrajování použít sklenici.
Polovinu koleček vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a propíchejte je vidličkou. Z druhé půlky koleček vykrojte střed o průměru 4 cm.
Celá kolečka potřete rozšlehaným vejcem a pokryjte je kolečky s vykrojeným středem. Následně těsto znovu potřete vejcem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Mezitím připravte náplně.
1. Olivová náplň
Nadrobno nakrájené olivy smíchejte s najemno nastrouhaným sýrem a uvařeným vejcem.
Poznámka: Pár oliv odložte bokem na závěrečné zdobení.
Přidejte olivy, prolisovaný česnek, majonézu a ingredience důkladně zamíchejte. Olivovou náplní pokryjte část upečených koleček a ozdobte je olivami.
2. Houbová náplň
Nadrobno nakrájené houby smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty. Poté k nim přidejte nakrájenou cibuli a pokračujte ve smažení další 3 minuty, do zhnědnutí.
V samostatné misce smíchejte smetanu s hladkou moukou a směs přidejte k ingrediencím v pánvi, společně se solí a pepřem.
Poznámka: Mouku je třeba provařit, aby byl pokrm lépe stravitelný.
Po 2 minutách vaření směs odstavte z tepla, nechte ji vychladnout a naneste ji na další část slaných minidortíků, které ozdobte listy kadeřávku.
3. Sýrová náplň
Smetanovým sýrem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a pokryjte jím zbytek slaných minidortíků. Ty následně posypte nasekaným koprem a ozdobte červeným kaviárem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Smaczne dania
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.