Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slané minidortíky se 3 druhy náplní

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 29 minut

Slané minidortíky se 3 druhy náplní - postup přípravy

Tyto slané minidortíky by na vaší velikonoční tabuli rozhodně neměly chybět. Zdobí je hned 3 druhy rozmanitých a velmi chutných náplní, z kterých si vybere každý.

Ingredience pro:
40 kusů
+ -

Základ

Olivová náplň

Houbová náplň

Sýrová náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Listové těsto rozprostřete na rovný povrch, jemně ho vyválejte a vykrojte z něj kolečka o průměru cca 5,5 cm. 

Tip: Pokud nemáte vykrajovátko, můžete k vykrajování použít sklenici.

2. KROK

Polovinu koleček vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a propíchejte je vidličkou. Z druhé půlky koleček vykrojte střed o průměru 4 cm. 

3. KROK

Celá kolečka potřete rozšlehaným vejcem a pokryjte je kolečky s vykrojeným středem. Následně těsto znovu potřete vejcem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Mezitím připravte náplně.

4. KROK

1. Olivová náplň

Nadrobno nakrájené olivy smíchejte s najemno nastrouhaným sýrem a uvařeným vejcem. 

Poznámka: Pár oliv odložte bokem na závěrečné zdobení.

5. KROK

Přidejte olivy, prolisovaný česnek, majonézu a ingredience důkladně zamíchejte. Olivovou náplní pokryjte část upečených koleček a ozdobte je olivami. 

6. KROK

2. Houbová náplň

Nadrobno nakrájené houby smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty. Poté k nim přidejte nakrájenou cibuli a pokračujte ve smažení další 3 minuty, do zhnědnutí.

7. KROK

V samostatné misce smíchejte smetanu s hladkou moukou a směs přidejte k ingrediencím v pánvi, společně se solí a pepřem. 

Poznámka: Mouku je třeba provařit, aby byl pokrm lépe stravitelný.

8. KROK

Po 2 minutách vaření směs odstavte z tepla, nechte ji vychladnout a naneste ji na další část slaných minidortíků, které ozdobte listy kadeřávku.

9. KROK

3. Sýrová náplň

Smetanovým sýrem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a pokryjte jím zbytek slaných minidortíků. Ty následně posypte nasekaným koprem a ozdobte červeným kaviárem.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Smaczne dania

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů