Slaný cuketový koláč - postup přípravy
Pokud nevíte, co byste si měli připravit k večeři či jen tak na svačinu, a navíc nechcete moc utrácet, pak je volba jasná. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný cuketový koláč, který vás zasytí a potěší i vaše chuťové buňky.
Ingredience
Vaječná směs
Dále
Česnekový dip
Odkrojte z cuket konce a oloupejte je, poté je nastrouhejte nadrobno a dejte je do mísy. Přidejte sůl dle chuti a důkladně směs promíchejte, poté je nechejte na deset minut odležet. Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Vymačkejte z nich přebytečnou šťávu a dejte je do mísy.
Nyní si nachystejte velkou mísu a rozklepněte do ní všechna vejce. Přilijte k nim rostlinný slunečnicový olej a pořádně je prošlehejte metličkou. Do směsi dodejte hladkou mouku, prášek do pečiva a opět pokračujte ve šlehání.
Vymačkejte z odleželých cuket přebytečnou šťávu a dejte je do mísy s těstem. Přidejte k nim i strouhané brambory a vše důkladně promíchejte. Nasekejte petrželku nadrobno a přidejte ji do těsta. Totéž proveďte i s jarní cibulkou. Nyní těsto okořeňte mletou sladkou paprikou, sušeným koprem a solí. Finálně směs promíchejte a těsto máte hotové.
Plech na pečení vystelte pečicím papírem a ten potřete olivovým olejem. Naneste na něj těsto a důkladně ho rozprostřete. Nakrájejte mozzarellu na menší kousky a naskládejte je na vršek těsta.
Poté dejte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte koláč cca jednu hodinu. Mezitím můžete připravit česnekový dip. Nachystejte si menší mističku a dejte do ní řecký jogurt spolu s majonézou. Přidejte prolisovaný česnek a nadrobno nasekaný kopr. Směs důkladně promíchejte a máte hotovo. Jakmile je koláč upečený, servírujte ho s česnekovým dipem. Dobrou chuť!