Slaný koláč s mletým masem a cibulkou - postup přípravy
Nemáte času nazbyt, avšak potřebujete pro hladovou rodinu připravit rychlý oběd nebo večeři? Potom neuděláte jistě chybu se slaným koláčem s mletým masem a cibulkou. Ten dokonale zasytí a dozajista bude chutnat všem!
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete důkladně cibuli a pokrájíte ji na menší kostičky. Poté si v pánvi rozpalte slunečnicový olej a cibuli na něm orestujte dozlatova.
V další fázi přidejte i mleté maso dle výběru, osolte, okořeňte sladkou mletou paprikou a promíchejte vařečkou. Směs několik minut duste pod poklicí a opékejte.
Příprava těsta, kompletace slaného koláče a jeho pečení v troubě
Nyní si připravte těsto na slaný koláč. V míse si vyšlehejte vejce spolu s trochou soli, kefírem, kypřícím práškem do pečiva a polohrubou moukou. Z výše uvedených surovin vypracujte metličkou hladké polotekuté těsto.
Jeho polovinu pak vlijte do kulaté koláčové formy vystlané pečícím papírem. Na těsto naneste orestované maso s cibulkou, dobře rozprostřete a překryjte druhou polovinou těsta. Povrch ozdobte plátky omytých cherry rajčátek a sezamovými semínky. Nakonec dejte koláč péct do trouby na 25 minut při teplotě cca 180 °C.
Servírování slaného koláče s cibulkou
Upečený slaný koláč vyjměte z trouby, nechte zchladnout a poté naporcujte na menší kusy. Podávejte například s dipem ze zakysané smetany a česneku. Hodit se však bude jakákoliv studená ochucovací omáčka. Doplnit pokrm lze i o zeleninový salát dle libosti. Přejeme vám dobré chutnání.