Slaný koláč s mletým masem a zeleninou - postup přípravy
Potřebujete zasytit početnou rodinu? Pak připravte slaný koláč s mletým masem a zeleninou, který nasytí mnoho hladových krků. Kromě jiného je i velice zdravý, protože neobsahuje mouku. Bez výčitek si ho tak můžete dopřát také během diety.
Ingredience
Nejprve si oloupejte brambory, omyjte je a nakrájejte na velmi malé kostičky. Dále si omyjte a očistěte od semínek papriky a taktéž pokrájejte na kostky. Totéž učiňte i s cibulí, rajčaty a česnekem.
Všechny druhy zeleniny umístěte na velký plech a přidejte k nim olivový olej, vodu, rajský protlak, mleté hovězí maso, sůl, pepř, kmín, tymián, chilli a důkladně promíchejte v homogenní směs.
Pečení slaného koláče a jeho konzumace
Až budete mít všechno promíchané, rozprostřete těsto rovnoměrně na plech a rukou na povrchu zahlaďte. Dále dejte koláč péct do předehřáté trouby na cca 180 °C po dobu jedné hodiny.
Nezapomeňte však předtím na pokrm poklást pečící papír namočený ve vodě. Tak zabráníte spálení na povrchu. Po uplynutí 60 minut koláč vyjměte, posypte strouhaným čedarem a dopékejte bez pečícího papíru asi 10 až 15 minut.
Podávejte teplé třeba s oblíbeným dipem (hodit se bude ten ze zakysané smetany a lisovaného česneku). Použít ovšem můžete i kečup. Skvělá pak bude s pokrmem nakládaná zelenina ve sladkokyselém nálevu. Přejeme vám dobrou chuť.