Slepičí polévka - postup přípravy
Po divokém večeru plném veselí a alkoholu neexistuje žádná lepší snídaně, než je poctivá slepičí polévka. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Kateřiny Kaštanové.
Ingredience
Mrkev, celer a petržel očistěte a rozkrájejte na čtvrtky. V hrnci rozehřejte kapku rostlinného oleje a zeleninu na něm osmahněte, dokud mrkev nepustí barvu. Poté obsah hrnce zchlaďte studenou vodou, přidejte půlku slepice, celou mrkev i se slupkou, pár kuliček nového koření a černého pepře, jeden bobkový list, stonky libečku, petrželky a celerové nati (lístky odřízněte a odložte stranou na finální dozdobení polévky) a vše zalijte studenou vodou.
Na sporáku vodu přiveďte k varu, stáhněte plamen na minimum a nechte na nejnižším žáru probublávat alespoň 4 hodiny, čím ale déle, tím lépe. Skvělou pomůckou na přípravu vývaru je elektrický pomalý hrnec.
Po dovaření vývar slijte přes sítko, oberte maso ze slepice, zeleninu pokrájejte na menší kousky a vše vraťte zpátky do polévky. Zvlášť si uvařte polévkové nudle doměkka, přidejte je do polévky, kterou podle chuti osolte, opepřete, dochuťte slepičím bujónem a přihoďte do ní jemně nasekané lístky bylinek. Nechte provařit a podávejte.