Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slepičí polévka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 240 minut

Slepičí polévka - postup přípravy

Po divokém večeru plném veselí a alkoholu neexistuje žádná lepší snídaně, než je poctivá slepičí polévka. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Kateřiny Kaštanové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Mrkev, celer a petržel očistěte a rozkrájejte na čtvrtky. V hrnci rozehřejte kapku rostlinného oleje a zeleninu na něm osmahněte, dokud mrkev nepustí barvu. Poté obsah hrnce zchlaďte studenou vodou, přidejte půlku slepice, celou mrkev i se slupkou, pár kuliček nového koření a černého pepře, jeden bobkový list, stonky libečku, petrželky a celerové nati (lístky odřízněte a odložte stranou na finální dozdobení polévky) a vše zalijte studenou vodou.

2. KROK

Na sporáku vodu přiveďte k varu, stáhněte plamen na minimum a nechte na nejnižším žáru probublávat alespoň 4 hodiny, čím ale déle, tím lépe. Skvělou pomůckou na přípravu vývaru je elektrický pomalý hrnec.

3. KROK

Po dovaření vývar slijte přes sítko, oberte maso ze slepice, zeleninu pokrájejte na menší kousky a vše vraťte zpátky do polévky. Zvlášť si uvařte polévkové nudle doměkka, přidejte je do polévky, kterou podle chuti osolte, opepřete, dochuťte slepičím bujónem a přihoďte do ní jemně nasekané lístky bylinek. Nechte provařit a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů