Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sloní oko s vanilkovým krémem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 19 minut

Sloní oko s vanilkovým krémem - postup přípravy

Sloní oko podle Youtube kanálu Vaření s Jančou je jednoduchý a rychlý dezert, který vypadá zajímavě a skvěle chutná. V roládě najdete jemný a lahodný vanilkový krém.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte krém. Do rendlíku vlijte mléko, které smíchejte s vanilkovými pudinky, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem. Rendlík postavte na sporák a směs na mírném ohni vařte 1–2 minuty, do zhoustnutí.

2. KROK

Poté sundejte rendlík z tepla a směs nechte volně chladnout. Zatím si připravte těsto na korpus. Z vaječných bílků vyšlehejte sníh a v jiné míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem, moukou, kakaem a kypřícím práškem do pečiva. 

3. KROK

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, přikryjte rendlík potravinovou fólií tak, aby se krému přímo dotýkala.

4. KROK

Po vyšlehání do těsta opatrně vmíchejte sníh z bílků a těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem. Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut. 

5. KROK

Tip: Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Zatímco se korpus peče, pokračujte v přípravě krému. Do pudinkového základu vešlehejte 200 g másla a zbytek másla přidejte do hrnce s rozlámanou čokoládou, kterou následně rozpusťte ve vodní lázni – potrvá to přibližně 2 minuty.

7. KROK

Z upečeného a vychladlého korpusu sejměte pečicí papír a celý jeho povrch pomažte připraveným krémem. Do středu krému položte dva banány tak, jak to můžete vidět ve videu níže a korpus zarolujte. 

8. KROK

Roládu otočte spojem dolů, aby se nerozbalovala, celou ji polijte čokoládovou polevou a dejte ji do lednice ztuhnout. Následně sloní oko podávejte nakrájené na kousky. 

Tip: Díky máslu bude poleva jemná a lahodná. Pokud chcete, aby se víc leskla, přidejte do ní 1 lžíci oleje.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů