Slovenská zelná polévka s uzeninami a zeleninou - postup přípravy
Uvařte si tuto úžasnou polévku, kterou si zamilujete hned napoprvé. Polévka vás zahřeje v zimních měsících, ale i jindy si na ní skvěle pochutnáte. Obsahuje navíc spoustu vitamínů a zvládne ji připravit opravdu každý.
Ingredience
Slaninu nakrájejte na kostičky a vložte ji do hrnce s rozehřátým olejem. Poté nakrájejte klobásu a přidejte ji do hrnce. Vše zamíchejte a smažte.
Oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli a přisypte ji k uzeninám. Nyní si oloupejte a nahrubo nastrouhejte mrkev, kterou, stejně jako cibuli, přisypte do hrnce. Všechny ingredience důkladně zamíchejte.
Omyjte a nakrájejte hlávkové zelí na kostičky a vmíchejte ho k uzeninám s mrkví. Nakrájejte také kyselé zelí a společně s nakrájenými stroužky česneku a chilli papričkou vše vmíchejte do směsi v hrnci.
Vše osolte, opepřete, zamíchejte a duste pod pokličkou 8 minut. Zatímco se zelenina dusí, oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky a přidejte je do hrnce. Směs zalijte zeleninovým vývarem, zamíchejte a pod pokličkou vařte po dobu 20 minut.
Tip: Hotovou polévku ochutnejte a případně ji ještě dochuťte solí a pepřem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé chutné