Smažené boží milosti ze smetanového těsta - postup přípravy
Na vašem velikonočním stole by určitě neměly chybět smažené boží milosti. Jsou křehké, rozplývají se na jazyku a jejich výhodou je, že je připravíte za pár minut.
Těsto
Na posypání
Na smažení
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Přidejte zakysanou smetanu, a jakmile se ingredience propojí, také mouku s kypřicím práškem do pečiva a solí.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Do směsi přidejte změklé máslo a uhněťte těsto, které vyválejte na plát o tloušťce 0,4 cm. Těsto rozřežte na pruhy o šířce 2 cm, z kterých vytvořte kosočtverce, v jejichž středu udělejte řez.
Středovým řezem protáhněte vždy jednu špičku kosočtverce a kousky těsta pečte v rozpáleném oleji 1–2 minuty z každé strany.
Tip: Při tvarování těsta se inspirujte postupem níže ve videu.
Smažené boží milosti odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Pochoutku servírujte až po vychladnutí, aby byla lépe stravitelná.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.