Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené boží milosti ze smetanového těsta

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Smažené boží milosti ze smetanového těsta - postup přípravy

Na vašem velikonočním stole by určitě neměly chybět smažené boží milosti. Jsou křehké, rozplývají se na jazyku a jejich výhodou je, že je připravíte za pár minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Na posypání

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Přidejte zakysanou smetanu, a jakmile se ingredience propojí, také mouku s kypřicím práškem do pečiva a solí. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte. 

2. KROK

Do směsi přidejte změklé máslo a uhněťte těsto, které vyválejte na plát o tloušťce 0,4 cm. Těsto rozřežte na pruhy o šířce 2 cm, z kterých vytvořte kosočtverce, v jejichž středu udělejte řez. 

3. KROK

Středovým řezem protáhněte vždy jednu špičku kosočtverce a kousky těsta pečte v rozpáleném oleji 1–2 minuty z každé strany.

Tip: Při tvarování těsta se inspirujte postupem níže ve videu.

4. KROK

Smažené boží milosti odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Pochoutku servírujte až po vychladnutí, aby byla lépe stravitelná.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů