Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené brambory s máslem a česnekem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Smažené brambory s máslem a česnekem - postup přípravy

Smažené brambory s máslem jsou jemné a mají výrazné aroma díky přidanému kopru. Pokrm je ideální ke svačině, ale také jako příloha k masovým pokrmům a rybám.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory ve slupce vařte 7–10 minut v osolené vodě. Poté je sceďte a smažte je na rozpálené pánvi s máslem 10–15 minut, do zlatohněda. 

2. KROK

Během smažení brambory ochuťte pepřem a přidejte k nim nakrájený česnek s nasekaným koprem. Ingredience zamíchejte a pokračujte ve smažení další minutu. 

Tip: Po přidání česneku brambory moc dlouho nesmažte, aby česnek nezhořkl.

3. KROK

Brambory s máslem podávejte jako přílohu k masovým pokrmům nebo rybám. 

Tip: Pokrm si můžete dopřát také ke svačině. Brambory chutnají skvěle i zastudena.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vydatné a chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů