Smažené kuřecí závitky se sýrem a bylinkami - postup přípravy
Kuřecí závitky jsou univerzální pokrm, který lze naplnit prakticky ledasčím a připravit je nejrůznějším způsobem. Mohou být smažené v trojobalu nebo na přírodní způsob, mohou být i pečené. Kromě toho jsou také tyto pokrmy velice voňavé a chutné a navíc nutričně hodnotné, protože kuřecí maso je plné zdravých bílkovin. My vám dnes představíme jednoduché závitky plněné nádivkou ze sýra, bylinek a zakysané smetany, které zaručeně neodoláte.
Ingredience
Návod na přípravu:
Kuřecí prsíčka důkladně omyjte pod tekoucí vodou a osušte je papírovými utěrkami. Každou polovinu prsou nakrájejte na 3 až 4 tenké plátky a přes fólii je jemně naklepejte paličkou, osolte a opepřete.
Kopr opláchněte pod proudem vody, osušte a ostrým nožem nasekejte najemno. Sýr nakrájejte na tenké obdélníkové plátky.
Vezměte plátek naklepaného kuřete, posypte ho koprem, vložte kousek sýra a zabalte do válečku. Takto připravte všechny plátky masa.
Na kamna si postavte pánev s trochou oleje a másla a smažte závitky po obou stranách, dokud nejsou pěkně opečené. Pak do pánve přilijte kuřecí vývar a vařte spolu se závitky asi 15 až 20 minut.
Odeberte do vedlejší misky 4 až 5 lžic vývaru z pánve a nechte ho zchladnout. Poté do něj přidejte jednu polévkovou lžíci hladké mouky a dobře promíchejte. Pokud by se vám vytvořily hrudky, rozmixujte směs ponorným mixérem.
Takto připravenou zahušťovací směs nalijte zpět do pánve se závitky a přidejte také dvě lžíce zakysané smetany a za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Poté omáčku dochuťte solí a černým pepřem a zastavte oheň.
Nechte závitky v omáčce lehce vychladnout a podávejte s vaší oblíbenou přílohou.