Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené mléko podle tradiční španělské receptury

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Smažené mléko podle tradiční španělské receptury - postup přípravy

Přeneste se do slunného Španělska prostřednictvím jednoduchého receptu. Smažené mléko je tradiční dezert, který připravíte z několika ingrediencí během pár minut a vaše rodina, zejména děti, si jej okamžitě zamiluje.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Smažené mléko

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

500 ml mléka přiveďte k varu. Do vroucího mléka vložte kousek citronové a pomerančové kůry, celou skořici a vařte 30 minut.

2. KROK

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. 250 ml mléka smíchejte se škrobem a vešlehejte do žloutků. Směs následně přilijte do svařeného mléka.

3. KROK

Za stálého míchání pokračujte ve vaření, dokud směs nezačne houstnout. Měla by získat konzistenci podobnou pudinku. Vmíchejte máslo a vanilkovou esenci a sejměte z plotny.

4. KROK

Směs přelijte do pekáčku, či silikonové formy, vymazaného máslem a překryjte potravinářskou fólií. Nechte zcela vychladit v ledničce.

5. KROK

Vychlazenou směs krájejte na dílky. Obalte je nejprve v mouce, následně v rozšlehaném vajíčku a smažte ve vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Osmažené nugetky ještě za tepla obalujte v cukru smíchaném s mletou skořicí.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Gorka Barredo

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů