Smažené mléko podle tradiční španělské receptury - postup přípravy
Přeneste se do slunného Španělska prostřednictvím jednoduchého receptu. Smažené mléko je tradiční dezert, který připravíte z několika ingrediencí během pár minut a vaše rodina, zejména děti, si jej okamžitě zamiluje.
Smažené mléko
Na smažení
500 ml mléka přiveďte k varu. Do vroucího mléka vložte kousek citronové a pomerančové kůry, celou skořici a vařte 30 minut.
Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. 250 ml mléka smíchejte se škrobem a vešlehejte do žloutků. Směs následně přilijte do svařeného mléka.
Za stálého míchání pokračujte ve vaření, dokud směs nezačne houstnout. Měla by získat konzistenci podobnou pudinku. Vmíchejte máslo a vanilkovou esenci a sejměte z plotny.
Směs přelijte do pekáčku, či silikonové formy, vymazaného máslem a překryjte potravinářskou fólií. Nechte zcela vychladit v ledničce.
Vychlazenou směs krájejte na dílky. Obalte je nejprve v mouce, následně v rozšlehaném vajíčku a smažte ve vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Osmažené nugetky ještě za tepla obalujte v cukru smíchaném s mletou skořicí.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gorka Barredo