Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Detoxikační nápoj z vlašských ořechů

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Detoxikační nápoj z vlašských ořechů - postup přípravy

Organismus zahlcený toxiny a odpadními látkami je častou příčinou mnoha nemocí a zdravotních neduhů. Jednou za čas si proto dopřejte detoxikační kúru, třeba tu z ořechů a medu, která vám prospěje hned v několika rovinách.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Celé vlašské ořechy vložte do rendlíku a zalijte je vodou. Přiveďte je k varu a nechte je 5 až 10 minut probublávat. Tím skořápka změkne a bude se snáze loupat.

2. KROK

Ze skořápek ořechů vyloupejte jádra, vložte je do mixéru, zalijte je 250 ml vody a rozmixujte je do hladké pasty, kterou následně propasírujte přes sítko, abyste se zbavili tuhých částí a slupek. Výsledné ořechové mléko doslaďte lžičkou medu.

3. KROK

Nápoj promíchejte a pijte 1 sklenici ráno namísto snídaně po dobu jednoho týdne. Po této době pocítíte příval energie a vitality, zlepší se stav vaší pokožky a zmírní se i některé zdravotní obtíže.

4. KROK

Ořechy obsahují vitaminy A, E a K rozpustné v tucích, vitaminy skupiny B, vitamin C a také spoustu zinku a jódu. Často se doporučují pro zlepšení funkce imunitního systému, žláz i při kožních onemocněních. Med je naopak pověstný svými antioxidačními a antibakteriálními účinky i schopností urychlovat metabolické procesy.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů