Smažené skotské vejce v trojobalu - postup přípravy
Pokud se ve vaší velikonoční výslužce objevila syrová vejce, pak rozhodně vyzkoušejte recept na exkluzivní smažené skotské vejce v trojobalu. Servírovat je můžete s bramborovou kaší nebo osvěžujícím salátem.
Na skotské vejce
Na dokončení
Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Poté do ní opatrně vložte syrová vejce a vařte je 4,5–5 minut. Následně je vyjměte z vody a ihned je zchlaďte studenou vodou.
Zchlazená vejce vyjměte z vody a velmi opatrně je zbavte skořápky. Do velké mísy vložte mleté maso a ochuťte ho solí a mletým pepřem.
Do mletého masa přisypte sladkou a pálivou papriku. Poté do něj přidejte hořčici a sušené bylinky dle chuti.
Do masa nalijte trošku vody a vše velmi pečlivě promíchejte. Poté s ním několikrát bouchněte o pracovní linku, odstraníte tak z něj přebytečný vzduch.
Mleté maso rozdělte na 4 části. Pracovní plochu si vyložte potravinářskou fólií a z každého kousku vytvarujte placku. Na ni položte vejce a velmi opatrně ho do ní zabalte.
Postup opakujte, dokud budete mít dostatek vajec. Do mísy rozklepněte vejce, pečlivě je rozmíchejte a poté je přeceďte přes jemné sítko.
Připravené mleté maso s vejcem důkladně obalte nejdříve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a následně ve strouhance.
Do hrnce nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát. Poté v něm postupně smažte připravená skotská vejce při teplotě 175 °C po dobu 2–3 minut.
Osmažená skotská vejce vyjměte a nechte z nich na ubrousku okapat přebytečný tuk. Poté je ihned podávejte s bramborovou kaší nebo letním salátem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Тихон Готовь и Путешествуй