Smažené trojúhelníčky z pomerančového těsta - postup přípravy
Velmi chutný dezert se dá připravit i z těsta bez pečení. Do těsta se dává mimo jiné strouhaná pomerančová kůra, bude proto mít zajímavou chuť.
Ingredience
Do mísy dejte cukr, sůl, vejce, olej, jogurt a nastrouhejte kůru z pomeranče. Promíchejte. Přisypejte asi tří čtvrtiny mouky a prášek do pečiva a vymíchejte těsto. Pak přidejte zbytek mouky a rukama vypracujte hutné a nelepivé těsto.
Těsto dejte na mírně pomoučněný vál a rozválejte ho na obdélníkovou placku. Pomažte ji změklým máslem a pak ve čtvrtinách přeložte přes sebe. Z pruhu vykrájejte pomyslné trojúhelníky a těsto na stranách zmáčkněte mírně prsty.
Rozpalte v rendlíku nebo pánvi dost oleje, aby v něm mohly kusy těsta plavat, a z obou stran je usmažte do zlatova. Nechte je okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami a poprašte je moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.