Smažené zelňáky s jogurtovým dipem - postup přípravy
Ze zelí můžete usmažit vynikající placky ve stylu jakýchsi bramboráků. Jsou velice dobré, a pokud k nim ještě uděláte jogurtový dip, zajisté si pochutnáte.
Ingredience
Na dip
Zelí nakrouhejte na malé kusy, jen odstraňte košťál. Dejte do ho hrnce s vodou a pak 10 minut vařte. Nakonec ho sceďte a nechte vychladnout.
Na pánvi si rozpalte olej a osmahnete dvě na kostičky nakrájené cibule, dokud nezesklovatí. Pak přidejte na kousky nakrájený česnek a zlehka ho orestujte.
Do mísy dejte zelí, přidejte orestovanou cibuli s česnekem, vejce, mouku, sladkou papriku, osolte a opepřete. Umíchejte těsto. Rozpalte na pánvi olej, udělejte z těsta placičky a osmahněte je dozlatova z obou stran. Pak je dejte na papírovou utěrku okapat.
Do misky dejte jogurt. Přidejte nadrobno nasekaný kopr a menší, najemno nastrouhanou okurku. Promíchejte a navrch nasypejte trochu sladké papriky. Hotové zelňáky servírujte s tímto dipem.