Smažený chléb obalovaný ve vejcích se strouhaným sýrem - postup přípravy
Také jste s oblibou jako děti konzumovali k snídani anebo i na svačinu chléb obalovaný ve vejcích? Pak si jej můžete nyní připomenout s tímto snadným a vylepšeným receptem! Do vajíček přidejte strouhaný sýr, zakysanou smetanu a získáte neodolatelnou dobrotu.
Ingredience
Začněte tím, že si najemno nastrouháte tvrdý sýr dle preferencí. Poté ve větší misce vyšlehejte vajíčka vidličkou a vložte do nich jak sýrové hoblinky, tak i zakysanou smetanu. Suroviny důkladně promíchejte, aby vám vzniklo homogenní těstíčko. Dle potřeby můžete i dosolit.
V další fázi si k ruce vezměte plátky bílého chleba a obalte je pečlivě z obou stran ve vajíčkové směsi.
Posléze ihned smažte na rozpáleném slunečnicovém dozlatova z obou stran.
Před podáváním nechte chléb okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách.
Usmažené kousky chleba podávejte jak teplé, tak i vlažné. Skvěle však budou chutnat i studené. K porci můžete přidat kečup, hořčici, tatarku a různé druhy naplátkovaných salámů a jiných uzenin. Hodit se bude klidně i pomazánkové máslo a salátek z čerstvé zeleniny jako obloha. Přejeme vám dobré chutnání.
Pokud máte rádi intenzivnější chutě, můžete klidně do těstíčka před obalováním pečiva přidat i jeden lisovaný stroužek česneku anebo chilli koření. Skvěle pak vyniknou ve vejcích i čerstvé byliny typu petrželka, pažitka, kerblík, jarní cibulka.