Smažený sýr v těstíčku s hranolky - postup přípravy
Smažený sýr je klasikou, kterou si můžete tentokrát připravit jinak, a to podle receptu paní Marie Kopalové. Příprava sýru v těstíčku je jednoduchá a budete ho mít hotový za 4 minuty.
Ingredience
V míse vyšlehejte vejce s polohrubou moukou a směs osolte. Sýr do směsi namočte, a poté jej vložte do druhé mísy se strouhankou, kterou jej obalte ze všech stran. Stejný postup opakujte i u druhé cihličky sýra.
Na pánvi rozehřejte olej, ve kterém obalené sýry usmažte. Z každé strany smažte přibližně 2 minuty na středním plameni.
Poznámka: Po usmažení položte sýr na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.
Tip: Smažený sýr v těstíčku skvěle chutná s hranolky nebo bramborami a tatarskou omáčkou či jiným oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.