Smetanová čokoládová zmrzlina - postup přípravy
Skvělým dezertem může být vynikající domácí čokoládová zmrzlina, na kterou potřebujete jen tři suroviny. Čím kvalitnější čokoládu do ní dáte, tím lepší samozřejmě bude.
Na zmrzlinu
Do rendlíku nalijte salko nebo jiné slazené kondenzované mléko a do něho nalámejte hořkou čokoládu. Záleží samozřejmě na vás, jakou použijete. Ale určitě zde platí, že čím bude čokoláda kvalitnější, tím bude chuť vaší zmrzliny plnější. Na mírním plameni pak mléko za stálého míchání zahřívejte, dokud se všechna čokoláda zcela nerozpustí.
Dejte skleněnou mísu do mrazáku a nechte ji zde asi 15 minut vychladit. Poté do ní nalijte smetanu ke šlehání a šlehejte tak dlouho, dokud nebudete mít hustou šlehačku. Velikou lžíci šlehačky dejte do vychladlé směsi salka a čokolády a míchejte, aby se zředila. Poté směs vyšlehejte tyčovým mixérem, abyste ji promíchali a dostali do ní vzduch.
Čokoládovou směs poté nalijte do šlehačky. Již nešlehejte, ale jen opatrně míchejte, aby šlehačka zůstala co nejvíce hustá. Směsi se musí dokonale prolnout. Vše pak nalijte do nádoby (ideální je skleněná) ve které chcete zmrzlinu mít. Zakryjte ji potravinářskou fólií a dejte alespoň na 4 hodiny zmrznout do mrazáku. Poté můžete servírovat.