Smetanová žampionová polévka s bramborami a mrkví - postup přípravy
Připravte si poctivou žampionovou polévku s bramborami a mrkví, která vás nadchne nejen snadnou přípravou, ale především svou chutí. Servírovat ji můžete s křupavými krutony a čerstvými bylinkami.
Ingredience
Na rozpáleném oleji orestujte do zlatova nakrájenou cibuli na kostičky. Poté k ní přidejte nakrájenou mrkev na menší kostky a pokračujte v restování.
Přidejte nakrájené brambory na menší kostky a restujte je další 2 minuty. Poté postupně zeleninu podlévejte vodou. Přidejte bobkový list, sůl a vařte ji do měkka.
Mezitím očistěte a nakrájejte žampiony na malé kostičky. Na pánvi rozpalte olej a restujte je, dokud se z nich nevypaří přebytečná šťáva.
Z polévky vyjměte bobkový list a poté ji rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Přidejte do ní orestované žampiony a pečlivě ji promíchejte.
Přilijte do ní smetanu a přiveďte ji k varu. Nakonec ji dochuťte mletým pepřem a solí podle chuti. Polévku můžete ihned servírovat s křupavými krutony.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.