Smetanové trubičky s višněmi a vanilkou - postup přípravy
Vyzkoušejte originální dezert, který je křupavý a vláčný zároveň. Díky náplni z višní se vám trubičky doslova rozplynou na jazyku, a navíc je upečete za pouhou půlhodinu.
Těsto
Náplň
Zdobení
Višně zasypte cukrem, zamíchejte je a odložte bokem. V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu, kvásek a vanilin nebo vanilkový cukr. Poté, po částech, přimíchávejte mouku a vytvořte těsto.
Poznámka: Před použitím višně zbavte pecek.
Po uhnětení těsto zabalte do potravinové fólie a nechte jej 40 minut odpočívat v lednici. Zatím do višní přimíchejte bramborový škrob.
Odpočinuté těsto vyndejte, odbalte a rozdělte jej na čtyři stejné části, z nichž každou vyválejte na plát o výšce přibližně 4 mm. Každý plát následně rozdělte na čtyři stejné části. Na okraj každé části vyváleného plátu dejte lžíci připravených višní a těsto zarolujte.
Okraje každé ruličky zmáčknutím uzavřete tak, aby z nich náplň nevytekla. Na závěr každou trubičku s višněmi obalte v cukru a položte ji na plech vyložený pečicím papírem. Trubičky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.
Tip: Před podáváním nechte trubičky vychladnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вика-Простые Рецепты