Snadné domácí jogurtové tortilly - postup přípravy
Překvapte svou rodinu netradiční přílohou a upečte jim velmi snadné domácí jogurtové tortilly, které jsou mnohem lepší, než ty z obchodu. Můžete je plnit masem a zeleninou, servírovat je k různým masům nebo si k nim připravte avokádové guacamole.
Ingredience
Vodu nalijte do pánve a přiveďte ji k varu. Poté do ní přidejte bílý jogurt a směs velmi dobře promíchejte. Vařte ji přibližně 4–5 minut.
Pánev stáhněte z ohně a poté do vroucí směsi přidejte hladkou mouku a sůl. Dobře směs promíchejte a nechte ji chvíli odpočinout.
Směs přendejte do misky a počkejte, až trochu vychladne. Poté ji pečlivě prohněťte a vytvořte z ní hladké nelepivé těsto.
Z těsta vyválejte váleček a rozdělte ho na 12 kousků, ze kterých poté vytvarujte kuličky. Každý kousek poté rozválejte na velikost dlaně.
Pánvičku rozehřejte na vysokou teplotu a tortilly smažte z obou stran dozlatova. Poté je můžete ihned servírovat s oblíbeným pokrmem.
Tip: Tortilly můžete připravit také na sladko. Jablka nakrájejte na malé kostičky a orestujte je na pánvi společně s medem či cukrem, skořicí, lžící pudinkového prášku a trochou másla. Poté tortilly naplňte a nechte je zapéct pár minut v troubě.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jednoduché Rychlé a chutné