Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Snadný a lahodný nepečený dezert

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Snadný a lahodný nepečený dezert - postup přípravy

Chystáte dětskou oslavu anebo jen překvapení pro svou ratolest? Pak se vám určitě bude líbit náš dnešní recept na roztomilý, chutný a zároveň snadný dezert, na jehož přípravu nepotřebujete kamna ani troubu. Když píšeme, že je to dezert pro děti, neznamená to, že by nepotěšil jazyk dospělého strávníka. Ba právě naopak, určitě vás jeho lahodná a jemná chuť vrátí do dětských let a rádi si jeho přípravu zopakujete.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Připravte si první vrstvu zákusku. V misce smíchejte želatinu ve 100 mililitrech mléka zahřátého na pokojovou teplotu. Misku pak postavte do vodní lázně a zvolna zahřejte, až se želatina rozpustí.




V oddělené misce vyšlehejte poloviční množství smetany do husté pěnové konzistence a asi v polovině procesu k ní přimíchejte polovinu sklenice cukru. Šlehejte, dokud není hmota úplně pevná. Opatrně zamíchejte špachtlí a jemně za stálého míchání přidejte do směsi tři lžíce kakaového prášku a nakonec 200 mililitrů mléka, které je dostatečně odstáté a má pokojovou teplotu. Pokračujte v míchání a přilijte ještě polovinu množství připravené želatiny. Důkladně rozmíchejte.

Připravte si formu na muffiny, případně můžete použít i klasickou dortovou formu vyloženou potravinářskou fólií, a vlijte do formiček tmavou kakaovo-šlehačkovou směs. Opatrným poklepáním s formou povrch hmoty vyrovnejte a dejte na půl hodiny do ledničky chladit.


Mezitím si připravte druhou vrstvu krému. Postupovat budete stejným způsobem jako u té první, jen s tím rozdílem, že do směsi nebudete přidávat kakaový prášek a smetana tak zůstane bílá. Tuto hmotu nalijte do formy na čokoládovou vrstvu a vraťte zpátky do ledničky chladit tak dlouho, dokud celý dezert zcela nevychladne a neztuhne.

Po vyklopení dortíčků můžete jejich povrch dozdobit strouhanou čokoládou nebo čokoládovými figurkami podle vlastní fantazie.

Také při tvorbě samotného dezertu můžete různým způsobem střídat barevné vrstvy. Vždy budou vypadat nádherně.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů