Šneci z kynutého těsta a mascarpone krémem - postup přípravy
Pokud s oblibou experimentujete při pečení sladkých dobrot, můžete tak učinit i s tímto skvělým a jednoduchým receptem na sýrové šneky z kynutého těsta. Pečivo je velmi křehké, jemné a doslova se rozplývá na jazyku. Stane se tak dokonalou sladkou tečkou ke kávě.
Těsto
Náplň
Do mísy nejprve vsypte trochu krupicového cukru a ten smíchejte se sušeným droždím a teplým mlékem. Také vsypte menší množství hladké mouky, promíchejte a nechte několik minut vzejít kvásek. Dále přidejte zbylé množství mouky, změklé máslo, smetanu a vytvořte homogenní těsto. To několikrát ještě propracujte, a nakonec nechte přikryté utěrkou stát na teplém místě, aby vykynulo (musí alespoň dvojnásobit objem). Mezitím si připravte náplň.
Nyní si k ruce vezměte menší misku a v ní vyšlehejte sladký sýr spolu s vejcem a moučkovým cukrem. Posléze vyjměte vykynuté těsto na pomoučený vál a rozválejte na plát ve tvaru obdélníku. Ten pomažte sýrovou náplní a vše zarolujte do jakéhosi závinu. Nakonec ostrým nožem těsto rozkrájejte na stejně široké plátky a vyskládejte na plech s pečícím papírem. Nechte ještě vykynout půl hodiny, pomažte rozšlehaným vejcem a dejte péct do trouby na cca 20 až 30 minut při 180 °C.
Sýrové šneky po upečení vyjměte z trouby, nechte zchladnout a na závěr pomažte oslazenou zakysanou smetanou. Podávejte s kávou, kakaem, čajem, nebo horkou čokoládou. Přejeme dobré chutnání.