Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špagety s domácí boloňskou omáčkou

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Špagety s domácí boloňskou omáčkou - postup přípravy

Skvělou boloňskou omáčku se špagetami můžete udělat i doma. Stačí vám k tomu jen jedna pánev a několik ingrediencí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte vařit špagety do osolené vody s trochou olivového oleje dle návodu na sáčku. Na větší pánev nalijte trochu oleje a dejte na něm smažit na kostičky nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidejte nasekaný česnek, po chvíli i nastrouhanou mrkev a na kostičky pokrájenou papriku a vše krátce zarestujte.

2. KROK

Přidejte na pánev mleté maso, osolte a opepřete dle chuti. Maso smažte tak dlouho, dokud nebude hotové. Pak přilijte suché červené víno a nechte ho trochu zredukovat. Půlky rajčat nastrouhejte tak, aby nebyla ve směsi slupka, Poté je přidejte do pánve, dochuťte vše sušenou bazalkou a nechte provařit.

3. KROK

Vložte do pánve uvařené špagety. Přidejte strouhaný parmazán, promíchejte, nechte vše prohřát a můžete servírovat.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů