Špagety s domácí boloňskou omáčkou - postup přípravy
Skvělou boloňskou omáčku se špagetami můžete udělat i doma. Stačí vám k tomu jen jedna pánev a několik ingrediencí.
Ingredience
Dejte vařit špagety do osolené vody s trochou olivového oleje dle návodu na sáčku. Na větší pánev nalijte trochu oleje a dejte na něm smažit na kostičky nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidejte nasekaný česnek, po chvíli i nastrouhanou mrkev a na kostičky pokrájenou papriku a vše krátce zarestujte.
Přidejte na pánev mleté maso, osolte a opepřete dle chuti. Maso smažte tak dlouho, dokud nebude hotové. Pak přilijte suché červené víno a nechte ho trochu zredukovat. Půlky rajčat nastrouhejte tak, aby nebyla ve směsi slupka, Poté je přidejte do pánve, dochuťte vše sušenou bazalkou a nechte provařit.
Vložte do pánve uvařené špagety. Přidejte strouhaný parmazán, promíchejte, nechte vše prohřát a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem