Špagety s masovou směsí s lečem - postup přípravy
Špagety jsou pokrm, který si získal popularitu snad po celém světě. O svůj oblíbený recept s námi podělila paní Marie Kopalová, která tyto oblíbené těstoviny doplnila masovo-zeleninovou směsí.
Ingredience
Cibuli spolu s česnekem očistěte a nakrájejte je na malé kostičky. Do větší pánve dejte sádlo a orestujte cibuli do zlatova. Poté přidejte česnek a orestujte ho pouze krátce, aby nezhořknul.
Přidejte mleté maso a zprudka ho orestujte. Dochuťte solí, pepřem a přilijte zeleninové lečo. Do směsi přidejte lžíci protlaku nebo kečupu, vše důkladně promíchejte a nechte provařit. Nakonec přidejte chilli papričku podle své chuti a opět dobře promíchejte.
Do osolené vroucí vody vložte těstoviny a vařte je podle návodu. Uvařené špagety naservírujte na talíř, doplňte je masovo-zeleninovou směsí, posypte nastrouhaným sýrem a nasekanou čerstvou petrželkou.
Tip: Vodu ze špaget nevylévejte. Skvěle vám poslouží v případě, že budete potřebovat podlít masovou směs.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.