Spaghetti Carbonara - postup přípravy
Těstoviny z tvrdé pšenice jsou oblíbenou pochutinou lidí po celém světě. Nejlepší recepty na jejich přípravu ale stále drží Italové, kteří se však se světem o své umění rádi podělí. I když se říká, že po těstovinách se tloustne, podívejte se na obyvatele jejich domoviny! Mají těstoviny k snídani, obědu i večeři a jak jsou štíhlí! Takže nemějte strach o figuru a pojďte se s námi podívat jeden z nejoblíbenějších receptů na těstoviny se smetanovou omáčkou a slaninou. Kromě toho, že je skvělá na špagety bude výborně chutnat také s pravými italskými gnocchi.
Ingredience
Slaninu nakrájejte na malé kostičky a osmažte na rozpálené hlubší pánvi. Když získá zlatavou barvu, přidejte prolisovaný česnek a smažte další 3 minuty.
Do pánve ke slanině s česnekem přilijte smetanu a rajčatovou pastu. Přidejte podle chuti sůl a pepř, zamíchejte a přiveďte směs k varu. Ztlumte plamen a zvolna vařte, dokud směs nezhoustne.
Uvařte těstoviny v osolené vodě s trochou oleje tak, aby byly poněkud tvrdší. Pak je slijte, nechejte okapat a přidejte do pánve s omáčkou. Řádně společně promíchejte a nechte dovařit, dokud nebudou těstoviny zcela hotové. Pak zastavte oheň, rozdělte na talíře a posypejte strouhaným parmazánem a sekanou bazalkou.