Španělská omeleta s brambory a cibulí - postup přípravy
Tento recept vám může posloužit jako tip na rychlou snídani, bezmasý oběd nebo snadnou večeři. Výsledné jídlo je lehké, zasytí a navíc skvěle chutná. Výhodou navíc je, že budete k jeho přípravě potřebovat pouze tři ingredience.
Ingredience
Cibuli oloupejte, nakrájejte ji na proužky a osmažte ji na polovině množství rozpáleného olivového oleje. Oloupejte brambory a nakrájejte je na plátky, které přisypte do pánve k cibuli. Ingredience zamíchejte a smažte 10–15 minut.
Do mísy rozklepněte vejce a vmíchejte k nim bramborovou směs. Na pánvi rozehřejte druhou polovinu množství oleje a vajíčka s brambory rozprostřete po celém jejím dnu – smažte 2–3 minuty. Poté omeletu překlopte na druhou stranu a smažte ji další 2–3 minuty.
Hotovou omeletu na závěr ochuťte solí a podávejte teplou.
Tip: Pokrm můžete ozdobit petrželkou nebo k ní přidat oblíbený dip. Kdo chce, může do omelety přidat nakrájenou šunku nebo jinou uzeninu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Rezepte