Šťavnatá kuřecí prsa s křupavou krustou - postup přípravy
Smažená kuřecí prsa jsou velice populární, ale obvykle jsou ve výsledku velmi suchá. S naším receptem si vychutnáte jemné, šťavnaté a měkké maso, které je zvenku pokryto křupavou a pikantní krustou. Jedná se o originální a úžasný recept, který potěší malé i velké milovníky kuřecího masa.
Ingredience
Kuřecí maso nakrájejte na poměrně malé kousky. Vejce rozklepněte do mísy a rozšlehejte metličkou. Přidejte do něj maso a ochuťte solí, pepřem, kořením, aromatickými bylinkami a dalším kořením podle chuti. Záleží jen na tom, co máte na kuřeti rádi a pro koho tento recept připravujete. Dětem zajisté nebudete dávat nic extra pálivého, ale dospělým to určitě nebude vadit.
Poté zalijte směs masa, vajec a koření ústřicovou a sójovou omáčkou. Důkladně promíchejte. Zázvor nakrájejte nadrobno nebo ho nastrouhejte. Následně ho přidejte k masu a důkladně ručně promíchejte, aby se marináda dostala na všechny kousky.
Z bílého chleba odkrojte kůrky a drobenku nakrájejte na drobky. Máte-li k dispozici jen suchý a tvrdý chléb, použijte na rozdrobení mixér. Vezměte další dvě vejce, rozklepněte je do hlubokého talíře nebo misky na obalování a rozšlehejte je, Na pánvi rozehřejte střední množství oleje.
Každý kousek masa namočte nejdříve ve škrobu, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.