Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnaté zavařené vepřové maso

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 150 minut

Šťavnaté zavařené vepřové maso - postup přípravy

Díky tomuto receptu můžete mít vepřové maso k dispozici vždy, kdy ho budete potřebovat. Pokrm zavaříte velmi jednoduše a v chladu a na teplém místě vydrží i několik měsíců.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na větší kusy, vložte je do mísy a zasypte třemi vrchovatými lžičkami soli. Maso prohněťte důkladně, aby se sůl dostala všude. 

2. KROK

Připravte si 6 sterilizovaných sklenic. Každou z nich naplňte jedním bobkovým listem, kuličkami černého pepře, jednou kuličkou nového koření a několika kousky masa, které ve sklenici utlačte. 

3. KROK

Poznámka: Sterilizace sklenic i víček je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení masa bakteriemi. 

4. KROK

Naplněné sklenice uzavřete a vložte je do většího hrnce s plátýnkem na dně. Mezi jednotlivé sklenice vložte utěrky, aby se stěny vzájemně nedotýkaly, jak je ukázáno ve videu níže. 

5. KROK

Hrnec naplňte vodou tak, aby byly sklenice ponořené a vařte je 2,5 hodiny. 

Poznámka: Maso vařte na mírném plameni, aby voda jen probublávala, a je-li to potřeba, vodu dolévejte – sklenice musí být ponořeny celé.

6. KROK

Po uvaření sklenice vyjměte a nechte je volně vychladnout. Maso můžete jíst následně s oblíbeným pečivem nebo oblíbenou přílohou, jako jsou například brambory. 

Tip: Při vyndávání sklenic z vroucí vody používejte chňapky nebo utěrku, abyste se nespálili.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů