Šťavnaté zavařené vepřové maso - postup přípravy
Díky tomuto receptu můžete mít vepřové maso k dispozici vždy, kdy ho budete potřebovat. Pokrm zavaříte velmi jednoduše a v chladu a na teplém místě vydrží i několik měsíců.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na větší kusy, vložte je do mísy a zasypte třemi vrchovatými lžičkami soli. Maso prohněťte důkladně, aby se sůl dostala všude.
Připravte si 6 sterilizovaných sklenic. Každou z nich naplňte jedním bobkovým listem, kuličkami černého pepře, jednou kuličkou nového koření a několika kousky masa, které ve sklenici utlačte.
Naplněné sklenice uzavřete a vložte je do většího hrnce s plátýnkem na dně. Mezi jednotlivé sklenice vložte utěrky, aby se stěny vzájemně nedotýkaly, jak je ukázáno ve videu níže.
Hrnec naplňte vodou tak, aby byly sklenice ponořené a vařte je 2,5 hodiny.
Poznámka: Maso vařte na mírném plameni, aby voda jen probublávala, a je-li to potřeba, vodu dolévejte – sklenice musí být ponořeny celé.
Po uvaření sklenice vyjměte a nechte je volně vychladnout. Maso můžete jíst následně s oblíbeným pečivem nebo oblíbenou přílohou, jako jsou například brambory.
Tip: Při vyndávání sklenic z vroucí vody používejte chňapky nebo utěrku, abyste se nespálili.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Аппетитная Кухня