Šťavnatý nakládaný meloun s celerem - postup přípravy
Díky tomuto receptu si můžete užívat osvěžující letní chuť melounu po celý rok. Meloun můžete servírovat samotný, použít ho do salátů nebo k výrobě dezertů.
Ingredience
Nálev
Do hrnce nalijte vodu a dejte ji vařit. Poté celý meloun důkladně omyjte vodou smíchanou s jedlou sodou. Poté meloun nakrájejte na menší kousky a i se slupkou jimi naplňte sterilizované sklenice.
Poznámka: Do každé sklenice vložte mezi kousky melounu také snítku celeru.
Sklenice s melounem naplňte vroucí vodou a volně je uzavřete víčky. Poté je nechte stát 20–30 minut. Následně vodu z melounů slijte a připravte si hrnec s čistou vodou, kterou smíchejte se solí, cukrem a kyselinou citronovou.
Tekutinu vařte 10 minut a poté jí naplňte sklenice s melouny, které pevně uzavřete a nechte vychladnout otočené víčky dolů.
Poznámka: Výsledkem tohoto receptu by měly být tři dvoulitrové sklenice plné melounu.
Poznámka: Nakládaný meloun můžete skladovat v chladu, ale také při pokojové teplotě. Důležité je, aby byly sklenice umístěny na temnějším místě a nebyly vystaveny přímému slunci.
Tip: Takto připravený meloun můžete servírovat samotný, ale můžete ho zakomponovat například také do ovocných salátů, zmrzlin nebo jiných dezertů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Коллекция Рецептов