Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnatý nakládaný meloun s celerem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Šťavnatý nakládaný meloun s celerem - postup přípravy

Díky tomuto receptu si můžete užívat osvěžující letní chuť melounu po celý rok. Meloun můžete servírovat samotný, použít ho do salátů nebo k výrobě dezertů.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce nalijte vodu a dejte ji vařit. Poté celý meloun důkladně omyjte vodou smíchanou s jedlou sodou. Poté meloun nakrájejte na menší kousky a i se slupkou jimi naplňte sterilizované sklenice. 

Poznámka: Do každé sklenice vložte mezi kousky melounu také snítku celeru.

2. KROK

Sklenice s melounem naplňte vroucí vodou a volně je uzavřete víčky. Poté je nechte stát 20–30 minut. Následně vodu z melounů slijte a připravte si hrnec s čistou vodou, kterou smíchejte se solí, cukrem a kyselinou citronovou. 

3. KROK

Tekutinu vařte 10 minut a poté jí naplňte sklenice s melouny, které pevně uzavřete a nechte vychladnout otočené víčky dolů. 

Poznámka: Výsledkem tohoto receptu by měly být tři dvoulitrové sklenice plné melounu.

4. KROK

Poznámka: Nakládaný meloun můžete skladovat v chladu, ale také při pokojové teplotě. Důležité je, aby byly sklenice umístěny na temnějším místě a nebyly vystaveny přímému slunci.

5. KROK

Tip: Takto připravený meloun můžete servírovat samotný, ale můžete ho zakomponovat například také do ovocných salátů, zmrzlin nebo jiných dezertů.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů