Šťavnatý vepřový bůček se zeleninou - postup přípravy
Hledáte-li perfektní pokrm na narozeniny nebo jinou slavnostní událost, připravte šťavnatý vepřový bůček. Má křupavou kůrku, která uchvátí vás i vaše hosty.
Základ
Marináda
Smažená zelenina
Kůži vepřového bůčku nakrojte tak, aby na ní vznikly kostičky. Poté ho vložte do pekáče, vyloženého alobalem, kde ho důkladně potřete marinádou.
Marinádu připravíte smícháním dijonské hořčice se sójovou omáčkou, medem a prolisovaným česnekem. Maso do alobalu zabalte a pečte ho v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 90 minut.
Tip: Nejvhodnější je maso zabalit do dvou vrstev alobalu.
Mezitím připravte smaženou zeleninu. Cibuli nakrájejte nahrubo, papriku na proužky a chilli papričku nadrobno.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.
Zeleninu vložte do pánve s rozpáleným olejem, kde ji smažte 5 minut. Po této době přidejte čerstvý špenát a pokračujte ve smažení 1–2 minuty.
Po devadesáti minutách alobal otevřete, maso polijte výpekem a pokračujte v pečení dalších 10 minut. Maso už alobalem nezakrývejte.
Poznámka: Po upečení šťavnatý vepřový bůček podávejte nakrájený na kousky. Servírujte ho společně s připravenou zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fleisch Rezepte von Irma