Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnatý vepřový bůček se zeleninou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 100 minut

Šťavnatý vepřový bůček se zeleninou - postup přípravy

Hledáte-li perfektní pokrm na narozeniny nebo jinou slavnostní událost, připravte šťavnatý vepřový bůček. Má křupavou kůrku, která uchvátí vás i vaše hosty.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Základ

Marináda

Smažená zelenina

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kůži vepřového bůčku nakrojte tak, aby na ní vznikly kostičky. Poté ho vložte do pekáče, vyloženého alobalem, kde ho důkladně potřete marinádou. 

2. KROK

Marinádu připravíte smícháním dijonské hořčice se sójovou omáčkou, medem a prolisovaným česnekem. Maso do alobalu zabalte a pečte ho v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 90 minut.

Tip: Nejvhodnější je maso zabalit do dvou vrstev alobalu.

3. KROK

Mezitím připravte smaženou zeleninu. Cibuli nakrájejte nahrubo, papriku na proužky a chilli papričku nadrobno.

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.

4. KROK

Zeleninu vložte do pánve s rozpáleným olejem, kde ji smažte 5 minut. Po této době přidejte čerstvý špenát a pokračujte ve smažení 1–2 minuty. 

5. KROK

Po devadesáti minutách alobal otevřete, maso polijte výpekem a pokračujte v pečení dalších 10 minut. Maso už alobalem nezakrývejte.  

Poznámka: Po upečení šťavnatý vepřový bůček podávejte nakrájený na kousky. Servírujte ho společně s připravenou zeleninou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů