Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sterilovaná rajčata s cibulí v octovém nálevu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Sterilovaná rajčata s cibulí v octovém nálevu - postup přípravy

Pokud máte přebytek rajčat a nevíte, co s nimi, vyzkoušejte recept na tato sterilovaná s cibulí v octovém nálevu. Výborná jsou do salátu, k masu nebo do základů omáček.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Rajčata velmi pečlivě omyjte. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na kolečka. Příliš tenké plátky nejsou vhodné, měly by mít tloušťku cca 3–4 mm.

2. KROK

Čisté a suché sklenice naplňte střídavě rajčaty a cibulí. Do každé litrové sklenice přidejte 2 kuličky nového koření a 5–6 kuliček pepře.

3. KROK

Každou sklenici naplňte vroucí vodou až po okraj. Přikryjte je víčky, které jste předem povařili ve vroucí vodě, a nechte rajčata 20 minut odpočívat, aby se propařila.

4. KROK

Sceďte vodu z rajčat zpět do hrnce a změřte její množství. Na každý litr vody přidejte 1 lžíci soli a 4 lžíce cukru. Přiveďte ji k varu a poté do ní přidejte ocet – na každý litr vody 70 ml.

5. KROK

Vroucím nálevem zalijte rajčata ve sklenicích až po okraj. Víčka pečlivě uzavřete a sklenice otočte dnem vzhůru. Poté sklenice zakryjte dekou a nechte zcela vychladnout.

6. KROK

Po vychladnutí skladujte sklenice na chladném a tmavém místě. Rajčata budou připravena ke konzumaci po několika týdnech.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů