Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sterilovaný zeleninový salát

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 80 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Sterilovaný zeleninový salát - postup přípravy

Nejlepší zelenina je jednoznačně ta ze zahrádky. Proto je dobré ji šikovně zavařit jako salát a uschovat jako železnou zásobu na zimu, kdy se bude hodit nejvíce.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Okurky nakrájejte na kolečka, cibuli na půlměsíce, papriky na kostičky (pro živější vzhled zvolte každou jiné barvy), rajčata na kostičky, petrželku s koprem nadrobno a mrkev nastrouhejte. Vše dejte do mísy, prolisujte česnek, osolte, opepřete, přidejte i cukr a rostlinný olej.

2. KROK

Důkladně promíchejte a nechejte odležet hodinu. Co 20 minut směs opět promíchejte, aby se uvolnilo co nejvíce šťávy. Do každé zavařovací sklenice nasypejte 6 kuliček pepře, naplňte ji zeleninovou směsí a rovnoměrně rozlijte šťávu.

3. KROK

Sklenice volně uzavřete, na dno hrnce dejte utěrku, na tu položte sklenice a hrnec naplňte vodou po okraj. Jakmile voda dosáhne bodu varu, sterilujte 25 minut. Poté vyjměte z hrnce, uzavřete sklenice napevno, otočte je vzhůru nohama a zabalte do utěrky. Po vychladnutí skladujte na chladném místě. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů