Stromeček z listového těsta s párky - postup přípravy
Touto nápaditou pochoutkou ohromíte všechny své blízké, až k vám přijdou o Vánocích na návštěvu. Originální stromeček z listového těsta se hodí k vínu i pivu.
Základ
Náplň
Na posypání
Na potření
Listové těsto rozprostřete na rovnou plochu a horizontálně ho rozřízněte na dvě části, které potřete bylinkovým tvarohem.
Poznámka: Asi 2 cm u horního okraje těsta tvarohem nepotírejte. Místo toho na těsto naneste rozšlehané vejce.
Tvaroh pokryjte nastrouhaným tvrdým sýrem, a na jeden okraj každé části těsta vyskládejte párky, které do těsta zabalte.
Tip: Použít můžete čedar nebo například goudu.
Každý naplněný váleček nakrájejte na kousky o šířce 1,5–2 cm, který vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem do tvaru stromečku.
Poznámka: Kousky na plech vyskládejte tak, aby byla náplň viditelná.
Stromeček z listového těsta potřete vejcem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut. Na závěr pochoutku posypte nasekanou petrželkou.
Tip: Pokrm servírujte s oblíbeným dipem, jako je například tatarka nebo kečup.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Listové těsto recepty

